Ervaringen

Linde, Haarlem :

Ik kwam thuis te zitten met zware bekkeninstabiliteit. Na verschillende behandelingen geprobeerd te hebben leek er bijna niets te veranderen in twee jaar. Via mijn ouders ben ik toen bij William gekomen. Die heeft mij toen verrassend snel weer op de been gekregen. De eerste acupunctuur behandeling was mijn insteek een beetje eerst zien dan geloven. Dit voelde William goed aan en vroeg mij gelijk een pijnpunt op te zoeken zodat we na de behandeling konden kijken of die zelfde beweging nog steeds even pijnlijk was of dat er verbetering was opgetreden. Na de behandeling was de pijn inderdaad afgenomen dus ik was overtuigt. Ook de uitleg over de blessure en de werking van de behandeling vond ik erg plezierig. Door de acupunctuur en de fysiotherapie behandelingen die ik ook bij William heb gevolgd ben ik nu instaat om weer volledig zonder klachten te doen wat ik wil en heb ik voldoende geleerd over mijn lijf om het nooit meer zo ver te laten komen.

Suzan, Heiloo :

Na 5 jaar toch zwanger!  Al geruime tijd bestond bij mijn partner en mij een kinderwens, maar helaas werd ik maar niet zwanger. Na lang wikken en wegen besloten we toch maar het medische circuit in te stappen. Toen ik mijn collega’s meldde dat ik de komende tijd misschien wat vaker afwezig zou zijn, werd mij gewezen op de mogelijkheid van Chinese kruiden bij William. Ik besloot zolang er nog geen medische ingrepen plaats vonden het maar gewoon te proberen. William bekeek mijn  tong, beluisterde mijn pols en stelde me een heleboel vragen. Uiteindelijk schreef hij me Chinese kruiden voor. Ik kreeg een kruidencombinatie in poedervorm die ik 3 keer per dag met water in moest nemen. De kruiden smaakten niet lekker, maar ik vond ze ook niet verschrikkelijk vies. Al meteen de eerste maand had ik een totaal andere menstruatie. Normaal gesproken had ik voor mijn ongesteldheid en de eerste dagen ontzettend veel pijnklachten, nu verraste mijn menstruatie me. Verder merkte ik dat de donkere pigmentlijn boven mijn lip verdween. William wilde precies van mij weten welke veranderingen ik bespeurde, bekeek en beluisterde tong en pols nog eens en stelde de kruiden bij. De volgende maand had ik nog minder klachten en ik begon al te denken dat als ik hierdoor niet zwanger raakte ik in ieder geval al heel dankbaar was dat mijn menstruatieklachten al zoveel minder waren. Ik ben nog een derde keer ongesteld geworden en daarna niet meer!! We zijn uiteraard ongelooflijk gelukkig en ook nog steeds verbaasd over hoe zo weinig zo veel kan doen. De fysieke en mentale belasting is nihil, de kruiden zijn niet schadelijk en het resultaat is, in mijn geval, geweldig!!

Olga, Koog aan de Zaan :

Mijn ervaring met acupunctuur:

Ik brak ik mijn middenvoetsbeentje. 5 weken gips veel pijn en daarna nog meer pijn : dystrofie. Via pijnpoli eerst 5xper dag DMSO-zalf en ontstekingsremmers en pijnstillers hielpen niet.Na 5 weken overweging injectie van de pijn poli.

Na tip en eigen ervaring in het verleden eerst acupunctuur proberen, met goedkeuring van pijnpoli. Eerste behandeling acupunctuur al meteen resultaat.

De behandelingen waren heftig en de eerste 2 dagen werd de pijn erger. Maar elke keer werd de pijn ook weer minder. Tussen de behandelingen veel wandelen en oefeningen doen.

Nu 11 behandelingen gehad de pijn is met 90% afgenomen, en ik kan nu weer flinke wandelingen maken. William bedankt.

Anneke, Midwoud :

Na een zes rugoperaties heb ik veel littekenweefsel en een vernauwd wervelgat onder in mijn rug daarvan over gehouden. De zenuw zit bekneld maar opereren wil men alleen wanneer ik verlamd zou zijn. Ik ben naar Duitsland geweest voor een second opinie maar helaas.

Met pijn omgaan heb ik wel geleerd, gebruik ook pijnstillers door de pijnpolikliniek voorgeschreven. Twee jaar terug kwam ik bij de neurochirurg in de VU te Amsterdam die me injecties gaf. Na 2 injecties steeds terugkerende pijn. Ik lag op bed uitgeput van de pijn! (gemiddeld 2 dagdelen in de week of langer).

Ik kwam bij William Bras met de vraag of hij iets aan pijnbestrijding kon doen. Op acupunctuur reageerde ik heel snel waardoor ik veel minder pijn heb. Terugkijkend weet ik zeker dat dit voor mij een geweldig resultaat geeft. Na een half jaar verder was ik 75% beter en veel mobieler.

Na een periode gestopt te zijn en ineens weer met afschuwelijk veel pijn te worden geconfronteerd heb ik ontdekt veel baat te hebben met acupunctuur. Nu ruim een jaar verder heb ik in dit jaar niet meer uitgeput van de pijn op bed gelegen en aan veel meer dagelijkse dingen kunnen meedoen. Pijn in cijfers uitdrukken blijft moeilijk maar ik durf te zeggen van een 8 naar een 3!

Bob L, Koog aan de Zaan

Als ex-kankerpatiënt had ik last van restverschijnselen tengevolge van de chemokuur, in de vorm van vrijwel gevoelloze tenen. Aangezien dit ongemak niet herstelde ben ik -via recommendatie- in contact gekomen met William Bras, acapuncturist met ruim 30 jaar ervaring en lid van de vereniging van acapunctuur. Naast de acapunctuurbehandelingen schreef William ook chinese kruiden, vitamine-B en Magnesium-bisglycinaat voor. Deze mix van behandelingen en dosering heeft ervoor gezorgd, dat ik inmiddels weer normaal gevoel in mijn tenen heb. Klasse, William, bedankt.

Andre K, Wormer

8 weken last van een prikkelbare darm syndroom. Via internet in contact gekomen met William Bras. Zeer deskundig en op mijn gemak gesteld. Doordat ik vrij snel in behandeling ben genomen, heb ik maar 5 behandelingen nodig gehad en ben ik verlost van die prikkelbare darm, met de bijbehorende darmkrampen.

Sandra M, Koog aan de Zaan

Toen ik ging naar ZhiYu-Acupunctuur, voelde ik mij heel slecht aan toe, had ik een paar maanden ervoor een zwaar operatie gehad, en ik was overspannende, ik slaapt niet goed was overhit in midden van de nacht, en stoelgang was niet goed. Willem heeft mij goed geholpen, elke behandeling voelt ik een stuk beter, hij heeft mij ook geïntroduceerd aan Chinese kruiden, met de samen werking, slaap ik nu goed, ben nu kalm en rustig …. ik voel mij geweldig … Willem heeft veel ervaring en ik ben heel blij met de resultaat….

Ria van Z, Koog aan de Zaan

Al jaren had ik erg veel last van “Restless Legs”. Vooral in bed bezorgde me dat veel slapeloze uurtjes. Wat ik ook probeerde, er was niets dat hielp. Een tijdje geleden kwam ik in contact met William. Was dat maar eerder gebeurd. Wat heb ik een spijt dat dit contact niet eerder tot stand is gekomen. Ik had beter moeten weten. Enige jaren geleden heeft hij mijn man binnen 3 behandelingen van zijn tennisarm afgeholpen. Ik had dus beter moeten weten. Nu, na een aantal behandelingen en in een latere fase ondersteund door kruiden, heb ik nauwelijks nog last van de benen en voel me als herboren. Naast zijn uitleg is het ook de rust die hij uitstraald waarbij ik me bijzonder op mijn gemak voel. Bedankt William.

Erik K, Castricum

Ik kom al jaren bij William. Nooit is William gehaast. Altijd neemt hij de tijd om allerlei vragen te stellen, goed naar het antwoord te luisteren en dan weer door te vragen. Om vervolgens met een behandeling te komen. En die is aangepast aan het probleem: in de loop der tijd heb “klassieke” fysiotherapie oefeningen gehad, Feldenkreis oefeningen, acupunctuur, cranio-sacraal therapie en chinese kruiden. Elke winter begeleid William me de winter door omdat ik dan last heb van bijnier uitputting en dus heel weinig energie heb. daardoor heb ik dan toch weer de energie om buiten te zijn en mijn werk als docent te doen! En daar ben ik erg blij mee.

Leen van der W, Zaandam

Ik ben jaren geleden mijn reuk en smaak kwijt geraakt door een ontsteking in mijn voorhoofd holte ,de KNO arts kon hier niets aan doen.ik kan u verzekeren dat het leven zonder smaak en reuk een stuk minder prettig is.Toen ik 2 jaar later voor spierklachten onder behandeling was bij de heer W. Bras en hem hier over vertelde ,kreeg ik van hem te horen dat een behandeling met acupunctuur een goede kans maak voor herstel.Na twee behandelingen was er volgens William een goede kans op succes en zijn wij door gegaan met de behandeling.Dat heeft bij mij ongeveer vier maanden geduurd .Ik ben hem hier zeer dankbaar voor en kan weer genieten van alle lekkere dingen van het leven.

Willie W, Alphen aan de Rijn

Al een flink aantal jaren ben ik met enige regelmaat onder behandeling bij William Bras. Ik heb last van chronische nek- en schouderklachten en aangezichtspijn. Als de pijn (weer) ondraaglijk wordt, maak ik een afspraak met William. De acupunctuurbehandeling in combinatie met massage en oefeningen die ik van William meekrijg verlichten de pijnklachten. Met name de acupunctuur behandeling voor mijn aangezichtspijn slaat goed aan. Na een x-aantal acupunctuur behandelingen ben ik weer pijnvrij.

Marrit, Koog aan de Zaan

Na een lange tijd van klachten en inmiddels aanzienlijk functieverlies werd bij mij de diagnose “frozen shoulder beiderzijds” gesteld. In de informatie meegekregen van de orthopeed werd de mogelijkheid van acupunctuur wel genoemd maar er werd verder niet op ingegaan. In eerste instantie werd door middel van een injectie geprobeerd de pijn te bestrijden. Dit bood weinig verbetering. Ik ben er meer over gaan lezen en kwam tot het besluit om acupunctuur, waarmee ik tot dan niet bekend was te proberen en heb een afspraak met William gemaakt. Achteraf ben ik heel blij dat ik dit besluit genomen heb. Na een intake gesprek waarbij William duidelijk uitlegde wat de aandoening frozen shoulder behelst en wat zijn plan van aanpak ongeveer was, ben ik vervolgens behandeld met acupunctuur, Chinese kruiden, triggerpoint behandelingen en heeft hij me later diverse oefening aangeleerd waarmee ik aan de slag kon om weer meer en beter te kunnen bewegen. De combinatie van de diverse behandelingen heeft mij in relatief korte tijd afgeholpen van een hardnekkige, zeer beperkende blessure. De rustige, duidelijke en zeer informatieve aanpak van William heb ik als erg prettig ervaren. Nu, na bijna zeven maanden hebben William en ik afscheid van elkaar genomen. De functionaliteit in beiden armen/schouders is zo goed als helemaal terug. Het beetje dat te nog winnen valt, zal ik zelf met de aangeleerde oefeningen nog proberen terug te krijgen. Mocht het ooit nodig zijn dan zal ik zeker terugkeren naar ZhiYu en een beroep doen op Williams expertise

J. van P, Koog aan de Zaan :

Jaren geleden was ik genoodzaakt om via mijn huisarts een fysiotherapeut te raadplegen en zo kwam ik bij William Bras. Dit was mij bijzonder goed bevallen. Omdat ik nu last had van apneu (ademhalingsmoeilijkheden s’nachts) ben ik dit keer voor accupunctuur weer naar hem geweest. Tot nu toe ben ik uiterst tevreden over deze behandeling. Zeer professioneel. Elke keer ga ik daar met vertrouwen heen. Mijn klachten zijn nu grotendeels weg. Bij hem ben je in goede handen.