Acupunctuur & Orthomoleculaire therapie - Molenwerf 15 1541 WR Koog aan de Zaan - info@zhiyu.nl - 06 55 00 81 58

Linde, Haarlem :
Ik kwam thuis te zitten met zware bekkeninstabiliteit. Na verschillende behandelingen geprobeerd te hebben leek er bijna niets te veranderen in twee jaar. Via mijn ouders ben ik toen bij William gekomen. Die heeft mij toen verrassend snel weer op de been gekregen. De eerste acupunctuur behandeling was mijn insteek een beetje eerst zien dan geloven. Dit voelde William goed aan en vroeg mij gelijk een pijnpunt op te zoeken zodat we na de behandeling konden kijken of die zelfde beweging nog steeds even pijnlijk was of dat er verbetering was opgetreden. Na de behandeling was de pijn inderdaad afgenomen dus ik was overtuigt. Ook de uitleg over de blessure en de werking van de behandeling vond ik erg plezierig. Door de acupunctuur en de fysiotherapie behandelingen die ik ook bij William heb gevolgd ben ik nu instaat om weer volledig zonder klachten te doen wat ik wil en heb ik voldoende geleerd over mijn lijf om het nooit meer zo ver te laten komen.

Suzan, Heiloo :
Na 5 jaar toch zwanger!  Al geruime tijd bestond bij mijn partner en mij een kinderwens, maar helaas werd ik maar niet zwanger. Na lang wikken en wegen besloten we toch maar het medische circuit in te stappen. Toen ik mijn collega’s meldde dat ik de komende tijd misschien wat vaker afwezig zou zijn, werd mij gewezen op de mogelijkheid van Chinese kruiden bij William. Ik besloot zolang er nog geen medische ingrepen plaats vonden het maar gewoon te proberen. William bekeek mijn  tong, beluisterde mijn pols en stelde me een heleboel vragen. Uiteindelijk schreef hij me Chinese kruiden voor. Ik kreeg een kruidencombinatie in poedervorm die ik 3 keer per dag met water in moest nemen. De kruiden smaakten niet lekker, maar ik vond ze ook niet verschrikkelijk vies. Al meteen de eerste maand had ik een totaal andere menstruatie. Normaal gesproken had ik voor mijn ongesteldheid en de eerste dagen ontzettend veel pijnklachten, nu verraste mijn menstruatie me. Verder merkte ik dat de donkere pigmentlijn boven mijn lip verdween. William wilde precies van mij weten welke veranderingen ik bespeurde, bekeek en beluisterde tong en pols nog eens en stelde de kruiden bij. De volgende maand had ik nog minder klachten en ik begon al te denken dat als ik hierdoor niet zwanger raakte ik in ieder geval al heel dankbaar was dat mijn menstruatieklachten al zoveel minder waren. Ik ben nog een derde keer ongesteld geworden en daarna niet meer!! We zijn uiteraard ongelooflijk gelukkig en ook nog steeds verbaasd over hoe zo weinig zo veel kan doen. De fysieke en mentale belasting is nihil, de kruiden zijn niet schadelijk en het resultaat is, in mijn geval, geweldig!!

Olga, Koog aan de Zaan :
Mijn ervaring met acupunctuur:
Ik brak ik mijn middenvoetsbeentje. 5 weken gips veel pijn en daarna nog meer pijn : dystrofie. Via pijnpoli eerst 5xper dag DMSO-zalf en ontstekingsremmers en pijnstillers hielpen niet.Na 5 weken overweging injectie van de pijn poli.
Na tip en eigen ervaring in het verleden eerst acupunctuur proberen, met goedkeuring van pijnpoli. Eerste behandeling acupunctuur al meteen resultaat.
De behandelingen waren heftig en de eerste 2 dagen werd de pijn erger. Maar elke keer werd de pijn ook weer minder. Tussen de behandelingen veel wandelen en oefeningen doen.
Nu 11 behandelingen gehad de pijn is met 90% afgenomen, en ik kan nu weer flinke wandelingen maken. William bedankt.

Anneke, Midwoud :
Na een zes rugoperaties heb ik veel littekenweefsel en een vernauwd wervelgat onder in mijn rug daarvan over gehouden. De zenuw zit bekneld maar opereren wil men alleen wanneer ik verlamd zou zijn. Ik ben naar Duitsland geweest voor een second opinie maar helaas.

Met pijn omgaan heb ik wel geleerd, gebruik ook pijnstillers door de pijnpolikliniek voorgeschreven. Twee jaar terug kwam ik bij de neurochirurg in de VU te Amsterdam die me injecties gaf. Na 2 injecties steeds terugkerende pijn. Ik lag op bed uitgeput van de pijn! (gemiddeld 2 dagdelen in de week of langer).

Ik kwam bij William Bras met de vraag of hij iets aan pijnbestrijding kon doen. Op acupunctuur reageerde ik heel snel waardoor ik veel minder pijn heb. Terugkijkend weet ik zeker dat dit voor mij een geweldig resultaat geeft. Na een half jaar verder was ik 75% beter en veel mobieler.

Na een periode gestopt te zijn en ineens weer met afschuwelijk veel pijn te worden geconfronteerd heb ik ontdekt veel baat te hebben met acupunctuur. Nu ruim een jaar verder heb ik in dit jaar niet meer uitgeput van de pijn op bed gelegen en aan veel meer dagelijkse dingen kunnen meedoen. Pijn in cijfers uitdrukken blijft moeilijk maar ik durf te zeggen van een 8 naar een 3!

J. van P, Koog aan de Zaan :
Jaren geleden was ik genoodzaakt om via mijn huisarts een fysiotherapeut te raadplegen en zo kwam ik bij William Bras. Dit was mij bijzonder goed bevallen. Omdat ik nu last had van apneu (ademhalingsmoeilijkheden s’nachts) ben ik dit keer voor accupunctuur weer naar hem geweest. Tot nu toe ben ik uiterst tevreden over deze behandeling. Zeer professioneel. Elke keer ga ik daar met vertrouwen heen. Mijn klachten zijn nu grotendeels weg. Bij hem ben je in goede handen.