acupunctuur1Afgelopen november heb ik een cursus bij het Medical Taping Concept gedaan.
Medical taping dus. Die flitsend gekleurde bandages bij sporters. Niet zo zeer bedoeld om bewegingen tegen te houden zoals de werking van de witte
Doordat je met het aanbrengen van de tape het verloop en aanhechtingen van de spiergebieden die je wil beinvloeden volgt, kan er lokaal een stabiliserende en doorbloeding simulerende werking plaatsvinden. Zo’n methode staat natuurlijk niet op zichzelf en kan prima ondersteund worden door dry needling, fysiotherapeutische oefeningen en acupunctuur. Anders dan ik alvorens de cursus te volgen had gedacht maakt de kleur die je gebruikt niet uit. Er is geen verschil in sterkte van de tape. Als vrouwelijke sporters zich graag laten tapen met roze is dat prima, maar huiskleur zou net zo goed werken.
Indicaties liggen op het gebied van sportblessures als hamstring- en kuitspierklachten en rsi klachten als een tenniselleboog. Dit vond ik een leuke manier om het vak bij te houden en ook nog te gebruiken in de praktijk. Eigenlijk had ik de punten niet eens nodig voor het kwaliteitsregister fysiotherapeuten.
Het is ook nog leuk collega’s tegen te komen die vaak, stuk voor stuk, weer anders tegen het vak acupunctuur of fysiotherapie aan kijken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *